Placute frana

Placute frana” –  aceste piese se monteaza pe discurile de frana si au aplicatii in industria auto.

Placutele de frana sunt placi de sprijin din otel cu material de frictiune legat de suprafata care se afla in fata rotorului de frana de disc.

tipuri placute frana

tipuri placute frana

Cum functioneaza?

Placutele de frana transforma energia kinetica a vehiculului in energie termica prin frecare.

Pe langa asta, doua placute de frana sunt introduse în etrierul de frana, cu suprafetele de frecare indreptate catre rotor.

Când franele sunt aplicate hidraulic, etrierul fixeaza sau strange cele doua placute impreuna pe rotorul de centrifugare (disc frana) pentru a incetini / opri autovehiculul.

 

AVANTAJE PLACUTE FRANA

Frânele cu disc oferă o performanță mai bună de oprire în comparație cu frânele cu tambur.

Acestea ofera o rezistenta mai buna la „decolorarea franelor” cauzata de supraincalzirea componentelor de frana si sunt, de asemenea, capabile sa se recupereze rapid de la imersiune (franele umede sunt mai putin eficiente).

 

TIPURI PLACUTE FRANA

Exista numeroase tipuri de placute de frana, in funcție de destinatia vehiculului, de la foarte moi și agresivi (cum ar fi aplicatiile de curse) pana la compusi mai grei, mai durabili si mai putin agresivi.

Majoritatea producatorilor de vehicule recomanda un anumit tip de placuta de frana pentru vehiculul lor, dar compusii pot fi schimbati. Aceasta poate fi schimbata prin cumpararea unei placute diferite.

 

MATERIALE PLACUTE FRANA

Cele patru caracteristici cele mai importante care sunt luate în considerare la selectarea materialului de frână sunt următoarele:

  • Abilitatea materialului de a rezista la „decolorarea franelor”
  • Efectele apei la „decolorarea franelor”(toate franele sunt proiectate sa reziste la expunere temporara la apa)
  • Abilitatea de a se recupera rapid de la temperaturi crescute sau umiditate
  • Capacitatea materialului de a asigura un contact uniform si neted cu rotorul sau tamburul

 

In ziua de astazi, materialele pentru placutele de frana sunt clasificate in una din categoriile principale, dupa cum urmeaza :

  1. Materiale nemetalice – Sunt realizate dintr-o combinatie de diferite substante sintetice lipite intr-un compozit, in principal sub forma de celuloza, aramida, PAN și sticla sinterizata.
  2. Materiale semimetalice – Sintetice amestecate cu diferite proportii de metale in forma de fulgi.
  3. Materiale complet metalice –  Sunt utilizate numai in vehicule de curse si sunt compuse din otel sinterizat fara aditivi sintetici.
  4. Materiale ceramice – Se compune din argila și portelan lipit de fulgi de cupru și filamente.

 

De unde puteti achizitiona placute frana?

Magazinul nostru va pune la dispozitie placute de frana pentru camioane si autocare + semiremorci de la cei mai importanti furnizori globali,la cele mai mici preturi.

Partenerii nostri principali sunt : TEXTAR , DAF, MERCEDES, JURID, BPW, SAF.

Pentru mai multe detalii si sa aflati cum ne puteti contacta, puteti accesa pagina noastra principala: http://centerelectric.ro  sau pagina noastra de Facebook.